Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο  Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβησαν σήμερα στο Μάτι, στην Αττική, στον χώρο όπου θα ανεγερθούν κοινωνικές κατοικίες για τους πυρόπληκτους της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2018, καθώς και πάρκο με στόχο την αναδάσωση της περιοχής.

Η ανέγερση των κατοικιών και η δημιουργία του πάρκου γίνονται με χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο μέσω εισφοράς του Κράτους, ύψους 10 εκ. ευρώ, όσο και μέσω εισφορών των Κυπρίων πολιτών ύψους 1 εκ. ευρώ.

Κατά την επιθεώρηση του χώρου όπου θα ανεγερθούν οι κατοικίες, ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του έργου για την πορεία υλοποίησής του και στη συνέχεια σε μια συμβολική πράξη ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός φύτεψαν από ένα δενδρύλλιο στον χώρο.  Σημειώνεται ότι θα ανεγερθούν συνολικά 100 κατοικίες των 80 τ.μ. έκαστη.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στον χώρο ανακοίνωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεισφέρει το ποσό των 2.5 εκ. ευρώ προς τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας μετά και την τραγική απώλεια των δύο πιλότων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μέρος του οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των οικογενειών των αδικοχαμένων Ικάρων.