Στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδής, σε  εκδήλωση στο Προεδρικό με θέμα: “Κράτος Πρόνοιας, Κοινωνία Χωρίς Αποκλεισμούς – ως πυλώνας του σχεδίου Κύπρος – Το Αύριο”.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι στόχος είναι ένα κράτος ευαίσθητο και ικανό να σταθεί αρωγός στις ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα όσων χρειάζονται μέριμνα και προστασία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εισαγωγή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, στην καθιέρωση της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης, της σύνταξης χηρείας για τους άνδρες, της άδειας πατρότητας μετ’ απολαβών και την επιμήκυνσης της άδειας μητρότητας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, επίσης, για το ΓεΣΥ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια μεταρρύθμιση η οποία έγινε πραγματικότητα, προς όφελος του συνόλου των πολιτών, και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στην καθιέρωση του εθνικού κατώτατου μισθού από τον οποίο, όπως είπε, θα επωφεληθούν σημαντικά σαράντα χιλιάδες χαμηλόμισθοι, και σε μικρότερο βαθμό, άλλες εξήντα χιλιάδες εργαζόμενοι. Ανέφερε, παράλληλα, ότι οι αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί για τον εθνικό κατώτατο μισθό, θα πρέπει να συζητηθούν στο εργατικό συμβουλευτικό σώμα. Υπενθύμισε την ίδια στιγμή, πως δεν πρέπει να παραγνωριστεί το γεγονός ότι σε ένα χρόνο θα υπάρξει αναθεώρηση του κατώτατου μισθού, και ακολούθως θα διαφοροποιείται ανά διετία.