Ο αστέρας της Εθνικής Γαλλίας και της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, κατήγγειλε «απειλές» και «απόπειρες εκβιασμού από οργανωμένη συμμορία» εναντίον του, με δελτίο Τύπου που υπογράφουν οι δικηγόροι και ο ατζέντης του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 αντέδρασε μία ημέρα μετά τη μετάδοση ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ο μεγαλύτερος αδερφός του, Ματίας (32 ετών), υπόσχεται «μεγάλες αποκαλύψεις» για τον Πολ Πογκμπά.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ματίας Πογκμπά δεν αποτελούν έκπληξη. Είναι εκτός από απειλές και απόπειρες εκβιασμού από μια οργανωμένη συμμορία εναντίον του Πολ Πογκμπά», εξήγησαν σε δελτίο Τύπου οι δικηγόροι του Γάλλου.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε τέσσερις γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά και ισπανικά), ο Ματίας Πογκμπά προανήγγειλε «μεγάλες αποκαλύψεις για τον αδερφό του Πολ και την ατζέντη του Ραφαέλα Πιμέντα (ανέλαβε την εταιρεία από τον πρόσφατα εκλιπόντα Μίνο Ραϊόλα)».

Ο αδερφός του Πολ Πογκμπά βεβαιώνει στην κάμερα ότι «όλος ο κόσμος» και οι χορηγοί «πρέπει να γνωρίζουν ορισμένα πράγματα για να αποφασίσουν με πλήρη γνώση των γεγονότων εάν αυτός (ο Πολ Πογκμπά) αξίζει πραγματικά τον θαυμασμό, τον σεβασμό, τη θέση του στην Εθνική Γαλλίας και αν είναι έμπιστος άνθρωπος».

«Όλα αυτά κινδυνεύουν να γίνουν εκρηκτικά», καταλήγει, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση των «αποκαλύψεων» του.

Σύμφωνα με δύο πηγές προσκείμενες στην οικογένεια Πογκμπά, με τις οποίες επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαιτούνται μεγάλα ποσά από τον Πολ Πογκμπά εάν θέλει να αποφύγει τη διάδοση υποτιθέμενων «αποκαλυπτικών» βίντεο.