Τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία υποστήριζαν ότι ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο διέψευσαν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σε άρθρο της Hurriyet, το οποίο επικαλείτο πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας γινόταν λόγος για «εχθρική ενέργεια» στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

Η τουρκική εφημερίδα υποστήριξε συγκεκριμένα πως «σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, τα ρωσικής κατασκευής S-300 της αεράμυνας της Ελλάδας που σταθμεύουν στην Κρήτη παρενόχλησαν πτήσεις αποστολής των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου στις 23 Αυγούστου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «έχει καταγραφεί ότι το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε έναν πύραυλο εδάφους-αέρος στο F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης σε υψόμετρο 10.000 ποδιών στα δυτικά της Ρόδου».

«Παρά την εχθρική ενέργεια, τα αεροσκάφη ολοκλήρωσαν τις προγραμματισμένες αποστολές τους και επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους» προστίθετο στο δημοσίευμα.