Ολοκληρώθηκε η διερεύνηση από την Αστυνομία Λεμεσού για τη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο των Σπηλαίων στην Ερήμη στις 23 Απριλίου, παρά τα περιοριστικά μέτρα. Οι ανακριτές συστήνουν όπως κατηγορηθούν για παραβίαση των κυβερνητικών διαταγμάτων 20 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο κοινοτάρχης και ο ιερέας.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα προωθηθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για μελέτη και στη συνέχεια στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό της.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Omega, ο κοινοτάρχης Ερήμης υποστήριξε ότι εντός του ναού υπήρχαν μόνο τρία άτομα, τα οποία και εντόπισαν οι αστυνομικοί, ενώ στα «κελιά» πλησίον του μοναστηριού δεν εντοπίστηκε κανείς.

Ερωτηθείς για τα οχήματα που βρέθηκαν στο σημείο, ο κοινοτάρχης απάντησε ότι είθισται να σταθμεύουν πολίτες στα χωράφια έξω από το μοναστήρι, για να πάνε να μαζέψουν αγρέλια και μανιτάρια.

Η Αστυνομία Λεμεσού εξακολουθεί να διερευνά περιστατικό που αφορά τα πρόσωπα που πήγαν στη Μονή για να εμποδίσουν μέλη της δύναμης να διερευνήσουν την υπόθεση της λειτουργίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί γύρω στα 20 πρόσωπα που εμπλέκονται.