Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 15 από σύνολο 2.999 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Tα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:

· Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 727 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με 2 θετικά αποτελέσματα,

· Από σύνολο 217 εργαστηριακές εξετάσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, 6 θετικά αποτελέσματα

· Από σύνολο 210 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, 2 θετικά αποτελέσματα,

· Από 1 δείγμα που λήφθηκε από άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκε 1 κρούσμα,

· Από σύνολο 920 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 5 θετικά αποτελέσματα

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 837 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 15 άτομα, ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά τέσσερις ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Επίσης, νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα 2 ασθενείς στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα.