Ενώ νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως το γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ και έχει προκαλέσει ασφυξία στη διεθνή κίνηση των πλοίων, αποκολλήθηκε εν μέρει, αυτόπτες μάρτυρες και πηγή από τη διώρυγα που επικαλείται το Reuters, αναφέρουν πως το Ever Given άλλαξε θέση εν μέσω ισχυρών ανέμων στην περιοχή και επανήλθε σε διαγώνια θέση, λίγο πριν την επόμενη προσπάθεια να «ξεκολλήσει» πλήρως.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως το πλοίο επανήλθε κατά το 80% στη «σωστή κατεύθυνση». Ο Οσάμα Ράμπια, πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, ανέφερε ακόμη πως η πρύμνη του σκάφους «απομακρύνθηκε κατά 102 μέτρα από την όχθη, ενώ απείχε τέσσερα μέτρα μόλις».

Περισσότερες λεπτομέρειες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της διώρυγας δεν έγιναν γνωστές, με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο να διαβεβαιώνει ότι η ναυσιπλοΐα θα ξαναρχίσει «μετά το τέλος των επιχειρήσεων, για να πλεύσει ξανά πλήρως το σκάφος, το οποίο θα κατευθυνθεί κατόπιν προς τη ζώνη αναμονής» ώστε να αποφραχθεί το κανάλι.