Ο Γιάννης Τσουλόφτας επιλέχθηκε για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης το απόγευμα του Σαββάτου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι επτά πρώτοι επιτυχόντες υποψήφιοι που υπέδειξε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πέρασαν από τη διαδικασία της προφορικής εξέτασης κι έγινε η τελική επιλογή. Είχε προηγηθεί η γραπτή εξέταση για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΑΛΑ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις οποίες συμμετείχαν 35 υποψήφιοι.

Η όλη διαδικασία είχε και την περιπέτειά της αφού το συμβούλιο του ΣΑΛΑ είχε αποφασίσει αρχικά να προκηρύξει τη θέση στις 24 Ιουλίου 2019, ενώ στις 23 Οκτωβρίου 2019, ανακάλεσε την απόφαση διότι υπήρχαν κενά και διαφωνίες μεταξύ των μελών του συμβουλίου. Η θέση προκηρύχθηκε και πάλι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Προκειμένου να επικυρωθεί ο διορισμός του νέου διευθυντή του ΣΑΛΑ, θα πρέπει τυπικά να ενημερωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών από το Συμβούλιο. Ο πρόεδρος του ΣΑΛΑ Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης μάς είπε πως βρίσκεται σε επαφή με τον νέο Διευθυντή προκειμένου το συντομότερο δυνατό να αναλάβει τα καθήκοντά του, δεδομένου ότι εκκρεμούν σημαντικά έργα όπως το νέο εργοστάσιο και τα αντιπλημμυρικά.

Ο Γιάννης Τσουλόφτας υπήρξε παλιότερα διευθυντικό στέλεχος της ΑΗΚ, ενώ έχει στο ενεργητικό του πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση. Ο τέως Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ, Ιάκωβος Παπαϊακώβου, αφυπηρέτησε από το Συμβούλιο την 1η Μαΐου 2020, μετά από τριάντα χρόνια θητείας από τον Ιούνιο του 1990.