Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του ανακοίνωσε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διόρισε στη θέση του αντιπροέδρου τον Τζεβντέτ Γιλμάζ, μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης .

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναλαμβάνει, ο οικονομολόγος Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της οικονομικής «ορθοδοξίας» και προκρίνει την αύξηση των επιτοκίων.

Ο Χακάν Φιντάν, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο Γιασάρ Γκιουλέρ, μέχρι σήμερα Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων διορίστηκε ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού απομακρύνθηκε, από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αναλαμβάνει ο Αλί Γιερλίκαγια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Βασίλης Κασκαρέλης εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατόπιν προσκλήσεως.

Στο περιθώριο του δείπνου προς εκπροσώπους των ξένων κυβερνήσεων, ο Βασίλης Κασκαρέλης συνεχάρη τον Τούρκο Πρόεδρο και είχε σύντομες συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάνκαι τον νέο διευθυντή της ΜΙΤ Ιμπραχίμ Καλίν .