Ο εκπαιδευτικός Αλέξιος Σαββίδης κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Εκλογικό του Επιτελείο, προεκλογική του υπόσχεση είναι ότι «θα καταργήσει μια για πάντα όλα τα παράνομα μέτρα που λήφθηκαν με το πρόσχημα της ύπαρξης ιού και όλες οι διώξεις και τα πρόστιμα θα διαγραφούν διά παντός». Επίσης, προστίθεται, «θα λάβει άμεσα μέτρα για εξάλειψη της παράνομης μετανάστευσης, θα προστατέψει τον μεσαίο και μικρομεσαίο πολίτη, εργαζόμενο, έμπορο, υπάλληλο και αυτοεργοδοτούμενο και θα παλέψει για μια πραγματικά δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στις παραδόσεις και τις ιερές μας παρακαταθήκες».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «μετά από σφοδρή παρότρυνση πολλών συναγωνιστών μου και κατόπιν ώριμης σκέψης αποφάσισα κόντρα στο ρεύμα να κατέλθω υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, ίσως τις σημαντικότερες και πιο καθοριστικές».

Ο κ. Σαββίδης (https://www.alexiossavvidesproedrikes.com) κατάγεται από τη Λευκωσία. Είναι εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου με πτυχίο Μαθηματικών και Στατιστικής, μάστερ στη Στατιστική και PhD στη Στατιστική, Πρόεδρος του Κλαδικού των Εκπαιδευτικών στην Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ.