Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, καταδίκασε την ενέργεια αγνώστων να βεβηλώσουν με γαλάζια μπογιά την πλάκα που φέρει το όνομα του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια αγνώστων να βάλουν γαλάζια μπογιά στην πλάκα ονοματοδοσίας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η οποία τοποθετήθηκε πρόσφατα».

Πρόσθεσε ότι «αυτές είναι μέθοδοι, οι οποίες δεν μας τιμούν ως πόλη. Ο σεβασμός σε ανθρώπους που πρόσφεραν στην πατρίδα μας και στην κοινωνία είναι εκ των ων ουκ άνευ» και σημείωσε πως «το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε είναι «ντροπή».

Υπενθυμίζεται ότι μέρος της Λεωφόρου Αμμοχώστου στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα από τον κυκλικό κόμβο των Λειβαδιών μέχρι τον ΚΟΤ, ονοματοδοτήθηκε σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια ύστερα από απόφαση του Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας έκανε το απόγευμα της 30ης Ιουνίου ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, στην παρουσία μεταξύ άλλων της Ερσης Χριστόφια, συζύγου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και των Δημάρχων Λάρνακας και Λειβαδιών Ανδρέα Βύρα και Μάριου Αρμένη.

Σημειώνεται ότι το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας από ανάρτηση στα ΜΚΔ του Δημοτικού Συμβούλου Λάρνακας του ΑΚΕΛ Μάριου Κουκουμά.