Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Στυλιανίδης αναλαμβάνει την ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου, ενώ στη θέση του υφυπουργού τοποθετείται ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να ορκιστεί στο τέλος της εβδομάδας ενώ θα προηγηθεί η τιμητική απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας.

«Αποδέχθηκα την πρόταση με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών», σημειώνει ο Χρήστος Στυλιανίδης στην πρώτη του δήλωση μετά την ανάληψη του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδα.

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μάς έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε», σημειώνει ο κ. Στυλιανίδης.

Καλή επιτυχία ευχήθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Χρήστο Στυλιανίδη

Καλή επιτυχία, εύχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον τέως Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, για τον διορισμό του στο αξίωμα του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει: «Kαλή επιτυχία στον Χρήστο Στυλιανίδη, στα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας της ελληνικής Κυβέρνησης».