Ο Δρ Χριστόδουλος Πατσαλίδης αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου από τις 11 Απριλίου, μετά τον διορισμό του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενασκώντας τις συνταγματικές εξουσίες του, αποφάσισε τον διορισμό του Δρος Χριστόδουλου Πατσαλίδη στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου”.

Ο Δρ. Πατσαλίδης είναι οικονομολόγος και κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου (PhD Economics) από το London School of Economics, University of London (1989). Διορίστηκε τον Μάρτιο του 2023 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Ειδικός Σύμβουλος του σε θέματα οικονομίας.

“Με ευρύτατη πείρα σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον τραπεζικό τομέα, εργάστηκε στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και συνέχισε την καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα, ενώ κατά την περίοδο 2018-2019 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τον Οκτώβριο του 2020 αποχώρησε από τον ιδιωτικό τομέα, αναφέρεται, ενώ ακολούθως παρείχε  συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό στους τομείς των τραπεζικών και ασφαλιστικών εργασιών, της διαχείρισης κεφαλαίων, και της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Ηροδότου για τη συνεργασία τους και για τις υπηρεσίες που προσέφερε “σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας.