Ο Χριστόδουλος Πατσαλίδης διαθέτει «όλα τα απαραίτητα στοιχεία» για να επιτύχει στην «εξαιρετικά απαιτητική αποστολή» του, ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του στην τελετή διορισμού του νέου Διοικητή της ΚΤΚ, Χριστόδουλου Πατσαλίδη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Έχετε όραμα, έχετε πλάνο, ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία και το πιο σημαντικό για μένα, έχετε ήθος και ακεραιότητα», υπογράμμισε.

«Φίλε Πατσαλίδη, καλείστε να επιτύχετε στο εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο έργο της αποτελεσματικής εποπτείας και της διασφάλισης της χρηματοοικονομικής σταθερότητας με συνθήκες που να διασφαλίζουν ένα αποτελεσματικό πλαίσιο τραπεζικής χρηματοδότησης προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα, στο πλαίσιο πάντα των κατευθυντήριων γραμμών και οδηγιών της ΕΚΤ», πρόσθεσε.

Στην αντιφώνηση του, ο κ. Πατσαλίδης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα εργαστεί για την αναβάθμιση της διακυβέρνησης της ΚΤΚ, κάτι που επιθυμείτε και εσείς, όπως είπε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, «επιδιώκοντας την ενίσχυση του ρόλου του ΔΣ και των μονάδων ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων στη βάση των μελετών που έχετε αναφέρει».

Ανέφερε επίσης ότι ως Διοικητής της ΚΤΚ θα επιδιώξει την διασφάλιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατ΄ επέκταση της ανθεκτικότητας της οικονομίας με μια ανθρώπινη προσέγγιση.

«Ως μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ προτίθεμαι να συμβάλω με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της ΚΤΚ και των ερευνητικών και ακαδημαϊκών έργων της χώρας μας», πρόσθεσε.