Ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες έρευνας του συμβάντος με τον βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται.

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία και δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την έκδοση εξώδικου προστίμου τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλα πρόσωπα για παραβίαση των Διαταγμάτων Περί Λοιμοκάθαρσης, το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην αντίληψη του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη το περιστατικό, ζήτησε και έτυχε σχετικής προκαταρτικής ενημέρωσης από τον αρμόδιο Αξιωματικό – Επόπτη. Στη συνέχεια έδωσε οδηγίες όπως γίνει σχετική έρευνα για σκοπούς πλήρους ενημέρωσης του για το περιστατικό».

Ως εκ τούτου -επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου- η Αστυνομία δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε αναφορά για το θέμα μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

«Όλες οι ενέργειες της Αστυνομίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, γίνονται με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας» αναφέρεται ακόμα και τονίζεται ότι θα συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι και ότι η Αστυνομία θα προβαίνει σε καταγγελίες χωρίς καμία διάκριση όταν διαπιστώνει οποιαδήποτε παράβαση. Γίνεται, τέλος, εκ νέου έκκληση προς όλους, για πλήρη συμμόρφωση με τα διατάγματα.