Επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με θέμα «Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ο Στρόβολος δεν μπορεί να εξελιχθεί σε μια γειτονιά της Λευκωσίας», απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Στροβόλου Γιώργος Χρυσάνθου, εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεση του με τη θέση του Δημάρχου Στροβόλου που αφορά τη συνένωση του Στροβόλου με τη Λευκωσία. 
  
Ο Αντιδήμαρχος στην επιστολή του, αναφέρει ότι κατά την διάρκεια επαφών που είχε για το θέμα, τονίστηκε από όλους η θετική προσέγγιση και στάση για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ προς όφελος των δημοτών και της περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης, λαμβάνοντας υπόψη μας το πληθυσμιακό, το γεωγραφικό, το κοινωνικοοικονομικό (χωρίς μεγάλες ανομοιογένειες για ευρύτερο αναπτυξιακό πλάνο) και τις εξοικονομήσεις (οικονομίες κλίμακας). 
 
«Ως Στροβολιώτες, τονίζουμε ότι δεν μας βρίσκει σύμφωνους η συνένωση του Στροβόλου με τη Λευκωσία. Ο Στρόβολος υπήρξε για πολλά χρόνια ένας πρωτοπόρος Δήμος, με ανάπτυξη και προοπτική. Πολλοί ιδιωτικοί Οργανισμοί, Υπουργεία, Κρατικοί Φορείς, Νοσοκομεία, Γήπεδα κοκ έχουν τα κεντρικά τους γραφεία και τις εγκαταστάσεις τους στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου», προσθέτει.
 
Σε μια δημοκρατική χώρα, συνεχίζει, ο καθένας έχει δικαίωμα της έκφρασης της άποψης του και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. «Όμως δεν είναι δυνατό ο Στρόβολος να εξελιχθεί σε μια γειτονιά της Λευκωσίας και μας προκαλεί τεράστια έκπληξη ο τρόπος και η μεθόδευση που γίνεται από τον νυν Δήμαρχο του Στροβόλου, επικαλούμενος τη δήθεν μελλοντική αναβάθμιση και τη δήθεν άντληση Ευρωπαϊκών κονδυλίων», συμπληρώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ