Νωρίτερα θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών προς τους δικαιούχους ενόψει των εορτών του Πάσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όπως αναφέρεται η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) και το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες (TKEAA), έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για νωρίτερη καταβολή των επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών.

Συγκεκριμένα καταγράφεται ότι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΥΔΕΠ) η ημερομηνία κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου είναι στις 11 Απριλίου.

Προστίθεται ότι το Επίδομα σε Συνταξιούχους με Χαμηλά Εισοδήματα (ΥΔΕΠ), το Πασχαλινό Δώρο σε δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (ΥΔΕΠ), το Μηνιαίο Επίδομα Τέκνου σε τρίτεκνες/πολύτεκνες οικογένειες (ΥΔΕΠ), το Τιμητικό Επίδομα Πολύτεκνης Μάνας στους δικαιούχους για το έτος 2022 (ΥΔΕΠ), το Κατά Χάριν Μηνιαίο Χορήγημα σε Βετεράνους/Χήρες Βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ΥΔΕΠ), το Επίδομα Βαριάς Κινητικής Αναπηρίας (ΤΚΕΑΑ), το Επίδομα Φροντίδας σε Άτομα με Παραπληγία ή Τετραπληγία (ΤΚΕΑΑ), η Χορηγία Τυφλών (ΤΚΕΑΑ) και το Επίδομα Διακίνησης (ΤΚΕΑΑ) θα δοθούν στους δικαιούχους στις 12 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι τα Μηνιαία επιδόματα Δημόσιου Βοηθήματος (ΥΚΕ) και το Επίδομα εγκλωβισμένων (ΥΚΕ) έχουν ημερομηνία κατάθεσης του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου στις 6 Απριλίου, ενώ η ημερομηνία αποστολής/εξαργύρωσης σε περίπτωση επιταγής θα είναι από τις 5 έως τις 6 Απριλίου.

Ακόμη αναφέρεται ότι τα Έκτακτα επιδόματα Δημόσιου Βοηθήματος (ΥΚΕ) έχουν ημερομηνία κατάθεσης του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου στις 11 Απριλίου, ενώ η ημερομηνία αποστολής/εξαργύρωσης σε περίπτωση επιταγής θα είναι από τις 7 έως τις 11 Απριλίου.

Επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά στις επιταγές για τους Αιτητές Διεθνούς Προστασίας, θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα των προηγούμενων μηνών και θα εκδοθούν κανονικά, δηλαδή περί τα τέλη Απριλίου.