Ορθές και νόμιμες δηλώνει το ΔΣ του ΓΣΟ πως είναι οι αποφάσεις που έλαβε, σε σχέση με την απομάκρυνση των δυο χρηστών της νοτιοδυτικής αίθουσας του Τσιρείου, που χρησιμοποιείτο για το άθλημα του Τζούντο.
 
Σε ανακοίνωση του, το ΔΣ του ΓΣΟ απαντά σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, ως διαχειριστής του Τσιρείου, έκανε έξωση στο σωματείο  Pieros Judo Academy και στην Ένωση Τζούντο Λεμεσού, αφήνοντας «στο δρόμο» περίπου 150 αθλητές.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρει πως συγκλήθηκε προχθές για να εξετάσει όλες τις πτυχές του θέματος «που πήρε ευρεία έκταση στα ΜΜΕ», καθώς επίσης και «τις άδικες, αβάσιμες, αναληθείς, και υποβολιμαίες αναφορές από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι βαθμολογούνται για τη διερευνητική δημοσιογραφία τους κάτω από τη βάση».
 
Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί, ο ΓΣΟ είχε παραχωρήσει στις δυο ιδιωτικές οικονομικές μονάδες την αίθουσα στις 5 Αυγούστου 2015, με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και κατανάλωση νερού, ενώ στις 25 Νοεμβρίου 2019, μέσω δικηγόρου, τις  ενημέρωσε πως η άδεια χρήσης της αίθουσας λήγει στις 31 Ιουλίου 2020 και θα έπρεπε να παραδώσουν τα κλειδιά και να τερματίσουν τη χρήση της.
 
«Επειδή  σκοπός της ίδρυσης του ΓΣΟ ήταν να υπηρετεί το υψηλό ιδεώδες του Ελληνικού Αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, πριν από τη λήξη της άδειας χρήσης της αίθουσας, το ΔΣ είχε αλλεπάλληλες  διαβουλεύσεις με τους πιο πάνω χρήστες με σκοπό να καταλήξουν σε αναπροσαρμογή του χρηματικού ανταλλάγματος χρήσης της νοτιοανατολικής αίθουσας, χωρίς να ζητηθούν προσφορές από άλλα αθλητικά σύνολα ή οικονομικές μονάδες που συνδέονται με τον αθλητισμό», προστίθεται.
 
Χαρακτηρίζει δε «αρνητική και αλαζονική» τη θέση που εξέφρασαν οι δυο χρήστες της αίθουσας  στη διάρκεια των συζητήσεων και σημειώνει πως, λόγω της «άκαρπης κατάληξης» το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στις 23 Ιουλίου με την προκήρυξη προσφορών για ενδιαφερόμενους.
 
Από τις πέντε προσφορές που υποβλήθηκαν, προστίθεται, επιλέχθηκε η ψηλότερη που ήταν έναντι 2,500 ευρώ το μήνα, ενώ σημειώνεται πως η προσφορά ενός εκ των προηγούμενων χρηστών ήταν χαμηλότερη, ενώ ο δεύτερος δεν υπέβαλε καμία προσφορά.
 
Ακολούθησε, στις 25 Αυγούστου, επιστολή προς τους αποχωρούντες χρήστες για να μετακινήσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου τα προσωπικά τους αντικείμενα από το χώρο, κάτι που ωστόσο δεν έγινε και έτσι την 1η Σεπτεμβρίου, μέλη του ΔΣ και υπάλληλοι του ΓΣΟ προχώρησαν «στις αναγκαίες διαδικασίες που απαιτούνταν υπό τις περιστάσεις», στην παρουσία του κοινοτάρχης της περιοχής.
 
Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι οι δυο χρήστες προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία για κλοπή χρηματικών ποσών από την αίθουσα. «Κανένας συνετός άνθρωπος δεν φυλάσσει χρήματα σε χώρους όπου τους χρησιμοποιούν και άλλοι και εισέρχεται σε αυτούς μεγάλος αριθμός ατόμων» υπογραμμίζει το ΔΣ του ΓΣΟ και καλεί την Αστυνομία να εξετάσει «το θέμα των ψευδών καταγγελιών επί του σημείου αυτού».
 
Καταλήγοντας, το ΔΣ του ΓΣΟ αναφέρει πως κατά τη συνεδρία του κατέληξε ομόφωνα ότι «όλες οι αποφάσεις που έλαβε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ορθές, είναι νόμιμες και είναι υπό τας περιστάσεις ηθικές και βοηθούν στην ανάπτυξη της μεγάλης ιδέας του Ελληνικού Κυπριακού Αθλητισμού».
 

Πηγή: ΚΥΠΕ