Τη συστράτευση της τοπικής αρχής της Λεμεσού με όλους τους φορείς και του πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτή της πανδημίας που μας πλήττει, τόνισε σε τηλεδιάσκεψη σήμερα ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης τόνισε πως προσπάθεια του μεγαλύτερου Δήμου του τόπου είναι να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις κυβερνητικές αποφάσεις για μέτρα. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις μαζικές απολυμάνσεις, οι οποίες, όπως είπε, γίνονται βάσει 15νθήμερου προγράμματος, από τέσσερα συνεργεία, σε πάνω από δύο χιλιάδες χώρους και σημεία. 

Για το κέντρο έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί η τοπική αρχή, ο δήμαρχος ανέφερε πως έλαβε γύρω στα 400 τηλεφωνήματα, το 70% εκ των οποίων αφορούσε αιτήματα για τρόφιμα, το 20% εξασφάλιση φαρμάκων και τα υπόλοιπα για καθοδήγηση.

Είπε ακόμη πως το 40% των ατόμων που επικοινώνησαν με τον Δήμο ήταν άνω των 60 ετών και σε ποσοστό 30% από άλλες ευάλωτες ομάδες.

Για τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Λεμεσός έχει το χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε «πως το γεγονός αυτό δημιουργεί αισιοδοξία, ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει και δεν θα υπάρξει εφησυχασμός».