Με στόχο την υποστήριξη των μικρών Κύπριων παραγωγών που έχουν πληγεί από την καραντίνα, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «Ακτή» έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες εκστρατεία με τίτλο #επιΜενουμεΜαζι.

Εδώ και πέντε χρόνια, η «Ακτή» έχει αναπτύξει την πλατφόρμα μικρών επιχειρήσεων της Κύπρου που ονομάζεται greencluster, η οποία έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο δίκτυο μικρών επιχειρήσεων της Κύπρου με 380 μέλη. Με βάση την πλατφόρμα αυτή, ξεκίνησε μία προσπάθεια από την «Ακτή» να έρθουν σε επαφή οι «αποκλεισμένοι» καταναλωτές με τους «αποκλεισμένους» μικρούς παραγωγούς.

Μιλώντας στο Κανάλι 6, η Ξένια Λοϊζίδου, πρόεδρος του ΔΣ της «Ακτής», ανέφερε πως η δράση ξεκίνησε στις 2 Απριλίου και, σύμφωνα με τα όσα τους μεταφέρουν οι παραγωγοί, «οι πρώτες αντιδράσεις των συμπολιτών μας ήταν εντυπωσιακές».

Όπως εξήγησε η κυρία Λοϊζίδου, αυτή τη στιγμή η «Ακτή» αναζητά εθελοντές, οι οποίοι μπορεί να κάνουν ήδη διανομή και θα ήθελαν να στηρίξουν την προσπάθεια για διανομή των προϊόντων των μικρών παραγωγών.

Η ομάδα της «Ακτής» καλεί το κοινό να επισκεφθεί την πλατφόρμα της και να ακολουθεί τις σελίδες της στα social media, καθώς καθημερινά θα παρουσιάζει 2-3 παραγωγούς.