Ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα αναφέρουν σε δημοσίευσή τους οι New York Times. Φένεται πως η καταστροφική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ του με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη Πέμπτη, τον έχει επηρεάσει αρκετά.

Πιο αναλυτικά, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε σε έναν βασικό σύμμαχό του ότι γνωρίζει ότι μπορεί να μην μπορέσει να διασώσει την υποψηφιότητά του εάν δεν μπορέσει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι ικανός για την προεδρία μετά την καταστροφική επίδοση στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπάιντεν, τόνισε ο σύμμαχός του, παραμένει στον αγώνα για επανεκλογή, κατανοεί ωστόσο ότι πρέπει να πάνε καλά οι επόμενες εμφανίσεις του ενόψει του Σαββατοκύριακου των διακοπών, συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC News και των εκστρατειών στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

«Ο ίδιος γνωρίζει ότι αν έχει άλλες δύο φορές παρόμοια εμφάνιση, η κατάσταση θα είναι διαφορετική» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο σύμμαχος σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η οποία τον χαρακτήρισε πρόσωπο «κλειδί», χωρίς να τον κατονομάσει.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος τονίζει ότι ο Μπάιντεν δήλωσε στον σύμμαχό του ότι σταθμίζει αν θα συνεχίσει τη μάχη για την προεδρία.

Μετά το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντακτική επιτροπή της New York Times κάλεσε την Παρασκευή, την επομένη του debate τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΕΡΤ