Νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξελέγη ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου, με 53 ψήφους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην του ΕΛΑΜ που τήρησε αποχή.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, φτάσαμε σε ένα οριακό επίπεδο σε όλα τα επίπεδα και στο εθνικό μας θέμα και σε σωρεία σημαντικών νομοσχεδίων, με αποτέλεσμα να απαξιωνόμαστε στα μάτια των πολιτών», ανέφερε μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος της Βουλής.

«Όσο διάστημα κι αν μας απομείνει, πρέπει να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια της Βουλής, την οποία έχουμε χάσει», υπέδειξε ακόμη.

Οι αρχηγοί των κομμάτων τοποθετήθηκαν υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας Αδάμου Αδάμου και έκαναν λόγο για την ανάγκη συναίνεσης σε κρίσιμες ώρες για την Κύπρο. Έκαναν λόγο για το ήθος και τον συνενωτικό χαρακτήρα του βουλευτή, τα οποία είναι στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στην επαναφορά της αξιοπιστίας της Βουλής.

Η υποψηφιότητα Αδάμου είχε συμφωνηθεί σε πρόσφατη σύσκεψη αρχηγών.

Πραγματοποιήθηκε επίσης η τελετή διαβεβαίωσης των δύο νέων βουλευτών, Ρούλας Γεωργιάδου του Κινήματος Αλληλεγγύη, και Γιαννάκη Γαβριήλ του ΑΚΕΛ.