Νέος Μητροπολίτης Πάφου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, κατόπιν μαραθώνιας συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο νέος Μητροπολίτης Πάφου εξασφάλισε μετά από μυστική ψηφοφορία των μελών της Ιεράς Συνόδου 15 ψήφους έναντι 1 του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου, η Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του Μητροπολίτη Πάφου, οι οποίες είχαν διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, η Σύνοδος κατήρτισε το τριπρόσωπο για την εκλογή του Μητροπολίτη, το οποίο αποτελείτο από τον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο, τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου και τον Αρχιμανδρίτη Τυχικό Βρυώνη.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου πρόσθεσε ότι το μήνυμα της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Πάφου θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 11:00, πριν από τον εσπερινό, στον παλιό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Λευκωσία.

Η χειροτονία του νεοεκλεγέντος σε Επίσκοπο θα γίνει στις 12 Μαρτίου (Β’ Κυριακή των Νηστειών), στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, ανέφερε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος, προσθέτοντας ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ώρα 16:00), θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στην Πάφο.