Νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ο Ερσίν Τατάρ μετά και τη σημερινή ψηφοφορία στα κατεχόμενα, επικρατώντας του Μουσταφά Ακιντζί.

Ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε το 51.74% των ψήφων έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί. Στον πρώτο γύρο ο Ερσίν Τατάρ εξασφάλισε 32.34%. Ο Μουσταφά Ακιντζί έλαβε στον πρώτο γύρο 29.84%.

Πανηγυρική η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας για τη νίκη Τατάρ. Πανηγυρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι θα δουλέψουν μαζί με τον Τατάρ για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί συνεχάρη και τον Ερσίν Τατάρ και «αυτούς που διαδραμάτισαν ρόλο» στο αποτέλεσμα. 

Ακολούθως ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική.

«Έχω περιγράψει αρκετές φορές τι συνέβη σε αυτές τις εκλογές, δεν θα το επαναλάβω τώρα. Υποθέτω ότι όλοι έχουν δει τη έχει συμβεί. Αν λέγαμε ότι αυτή ήταν μια επιλογή που έγινε υπό κανονικές συνθήκες θα λέγαμε ψέματα. Καλή τύχη στον κ. Τατάρ. Ξέρετε τι έγινε για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Του τηλεφώνησα αλλά το τηλέφωνο του ήταν κρατημένο. Ξέρετε και ποιοι συμμετείχαν για αυτό το αποτέλεσμα. Για εμένα είναι το τέλος μιας πορείας 45 χρόνων στην πολιτική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τουρκοκύπριο λαό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν εργαστεί για εμένα. Γενικά σέβομαι το αποτέλεσμα αλλά δεν φοβάμαι να πω πως επιτεύχθηκε αυτό το αποτέλεσμα'”.