Βίντεο κυκλοφόρησε που δείχνει τρεις Ισραηλινούς ομήρους να μεταφέρονται στη Λωρίδα της Γάζας από τους απαγωγείς τους. Οι αιμόφυρτοι όμηροι, βρίσκονται στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος. Ο 23χρονος Χερς Γκόλντεργκ-Πόλιν, ο 26χρονος Ελίγια Κοέν και ο 33χρονος Ορ Λέβι, που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Το βίντεο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα και η δημοσιοποίηση του εγκρίθηκε από τις οικογένειες των ομήρων, οι οποίες πιέζουν τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία με τη Χαμάς για την επιστροφή τους.

Οι τρεις νεαροί συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ, το οποίο αποτέλεσε στόχο επίθεσης της Χαμάς, με πολλούς συμμετέχοντες να σκοτώνονται. Ο Λέβι ήταν με τη σύζυγό του, που σκοτώθηκε την ημέρα της επίθεσης, ενώ η κοπέλα του Κοέν επιβίωσε κρυμμένη κάτω από σωρούς πτωμάτων. Στο βίντεο, ο Γκόλντεργκ-Πόλιν φαίνεται αιμόφυρτος στην καρότσα ενός φορτηγού, έχοντας χάσει μέρος του αριστερού του χεριού. Το βίντεο δείχνει επίσης τους απαγωγείς να ζητωκραυγάζουν καθώς το φορτηγό κινείται.

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου προκάλεσε τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που συνεχίζεται εδώ και εννέα μήνες, με αποτέλεσμα την καταστροφή του παλαιστινιακού θύλακα και τον θάνατο τουλάχιστον 37.000 Παλαιστινίων. Οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των περίπου 120 ομήρων έχουν αποτύχει. Τον Απρίλιο, η Χαμάς κυκλοφόρησε ένα άλλο βίντεο του Γκόλντεργκ-Πόλιν να μιλάει υπό αιχμαλωσία.

 Ο πατέρας του, Τζον Πόλιν, δήλωσε ότι είδε το τελευταίο βίντεο της απαγωγής πριν από μία εβδομάδα και η δημοσίευσή του έχει ως στόχο να υπενθυμίσει στον κόσμο τους ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα. Ο Τζον Πόλιν ανέφερε ότι μετά από 262 ημέρες βλέποντας το τραυματισμένο παιδί του σε ένα φορτηγό, θέλει να πιέσει τους παγκόσμιους ηγέτες να κάνουν κάτι για να απελευθερωθούν οι όμηροι. Δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να διοχετεύουν τη δύναμή τους παραγωγικά και θετικά, αλλά ζητά να γίνει κάτι για την απελευθέρωσή τους.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ