Φωτογραφία αρχείου

Νέο πακέτο μέτρων κατά του κορωνοϊού αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί απόψε, ύστερα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 30 το απόγευμα.

Στις σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προβεί ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της συνεδρίας, ενώ ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα.
 
Τα επικρατέστερο σενάριο για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, είναι τα μέτρα που ισχύουν για Λεμεσό και Πάφο να επεκταθούν σε παγκύπρια βάση. Ταυτόχρονα, αναμένεται ότι επιπρόσθετα μέτρα προστασίας θα επιβληθούν σε Λεμεσό και Πάφο, που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.
 
Όπως είναι γνωστό, τα μέτρα που ισχύουν για Λεμεσό και Πάφο κι αναμένεται να επιβληθούν σε παγκύπρια βάση, είναι τα ακόλουθα:
 
-Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες πιτσαρίες σνακ μπαρ κ.λπ.) μέχρι τις 10:30 το βράδυ. Επιτρέπονται όμως οι υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης μετά τις 10:30 μμ.
 
-Απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών μετά τις 11:00 το βράδυ και μέχρι τις 5:00 το πρωί, εξαιρουμένων μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους, όπως μετακίνηση από και προς φαρμακείο ή νοσηλευτήριο ή για σκοπούς εργασίας, με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου.
 
-Αναστέλλονται όλες οι απογευματινές αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες παιδιών κάτω των 18 ετών, όπως ποδόσφαιρο, χορός, μαθήματα κολύμβησης, πολεμικές τέχνες, θέατρο κ.λπ.
 
-Αναστέλλονται επίσης οι αγώνες πρωταθλημάτων αθλητών όλων των αθλημάτων κάτω των 18 ετών, των ομάδων οι έδρες των οποίων βρίσκονται στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Αυτό σημαίνει ότι αγώνες που δίνουν ομάδες με έδρες στις επαρχίες με ομάδες των άλλων επαρχιών, αναβάλλονται μέχρι τη λήξη των μέτρων.