Εντός του μήνα αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές για τους εξωτερικούς χώρους και τα γήπεδα του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΚΟΑ, Δήμου Λεμεσού και ΤΕΠΑΚ για αναβάθμιση του ιστορικού αυτού αθλητικού χώρου, που για χρόνια παρουσιάζει μια άθλια εικόνα εγκατάλειψης.

 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος τη Δευτέρα προέδρευσε σύσκεψης με τη Διαχειριστική Επιτροπή, με εκπροσώπους του ΚΟΑ και του ΤΕΠΑΚ, η προκήρυξη των προσφορών θα γίνει σε δύο φάσεις.

 Η πρώτη, που θα γίνει εντός Νοεμβρίου, αφορά στην επιδιόρθωση και αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων και των γηπέδων, ενώ θα ακολουθήσει μια δεύτερη φάση που θα αφορά στα κτίρια.

Ως γνωστόν, η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των τριών μερών έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και προβλέπει την παραχώρηση της διαχείρισης του αθλητικού κέντρου στον Δήμο και στο ΤΕΠΑΚ, για περίοδο δέκα χρόνων, με ανανέωση ανά πενταετία.


Συγκεκριμένα, το ΤΕΠΑΚ θα διαχειρίζεται τις αθλητικές υποδομές για χρήση από φοιτητές και πολίτες, ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει τη διαχείριση των υπόλοιπων χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Αθλητικού Μουσείου που θα δημιουργηθεί.

 Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, τα έργα θα καλυφθούν μέχρι ενός σημείου από το κονδύλι του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που παραχώρησε η Κυβέρνηση και το όποιο υπόλοιπο ποσό χρειαστεί, θα καλύπτεται είτε από τον Δήμο, είτε από το ΤΕΠΑΚ, ανάλογα σε ποιον θα εμπίπτει ο χώρος όπου θα γίνονται τα έργα.