Ευρήματα προέκυψαν από την νεκροτομή της αγριόγατας Μπερτόν τα οποία αξιολογούνται, λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου τον Μάιο του 2022 στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά αδικήματα κατοχής ζώου χωρίς άδεια που διερευνάται από την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού, παραδόθηκε από την ιδιοκτήτρια του μια αρσενική αγριόγατα με το όνομα Μπερτόν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και φιλοξενήθηκε στο Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού.

Την 1η Αυγούστου ο Μπέρτον μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Ζωολογικού Κήπου στην Πέγεια, αφού κρίθηκε ως καταλληλότερος ο χώρος. Στις 8 Αυγούστου, 2022 κάτω από συνθήκες που διερευνώνται το ζώο κατέληξε σε θάνατο.

Ανέφερε επίσης ότι στις 11 Αυγούστου, 2022 διενεργήθηκε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στην Λευκωσία νεκροτομή στο εν λόγω ζώο και προέκυψαν ευρήματα τα οποία αξιολογούνται.

Πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί δείγματα από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για επιπρόσθετες εργαστηριακές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα αξιολογηθούν μαζί με τα ευρήματα της νεκροτομής με σκοπό τον καθορισμό της αιτίας θανάτου του ζώου.