Υπέκυψε στα τραύματά του ο Βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία σερ Ντέιβιντ Έιμες, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι το μεσημέρι, την ώρα που δεχόταν πολίτες σε αίθουσα εκκλησίας στην πόλη Λι-ον-Σι της περιφέρειάς του στο Δυτικό Σάουθεντ του Έσεξ.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση επιβεβαίωσε το θάνατο ενός άνδρα στο σημείο, χωρίς να κατονομάσει τον 69χρονο Βουλευτή, τον οποίο ωστόσο ήδη αποχαιρετούν με μηνύματα συνάδελφοί και φίλοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο Βουλευτής είχε δεχθεί τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, όπου έσπευσε και ελικόπτερο-ασθενοφόρο για τη γρήγορη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει συλληφθεί ένας άνδρας 25 ετών με την κατηγορία της δολοφονίας. Δεν αναζητείται συνεργός.

Ο σερ Ντέιβιντ Έιμες εκπροσωπούσε τη συγκεκριμένη περιφέρεια της ΝΑ Αγγλίας από το 1983, όντας από τους παλαιότερους Βουλευτές στο Γουέστμινστερ. Έχει στο παρελθόν συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις της οργανωμένης κυπριακής παροικίας.

Κάθε Παρασκευή οι Βρετανοί Βουλευτές συνηθίζουν να επιστρέφουν από το Λονδίνο στις περιφέρειές τους, έχοντας την ευκαιρία να δέχονται πολίτες που θέλουν να τους θέσουν ζητήματα προς συζήτηση.

Σε μία αντίστοιχη περίπτωση, μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα του Brexit τον Ιούνιο του 2016, το θάνατο από επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι είχε βρει η Βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ. Δράστης ήταν ο ακροδεξιός Τόμας Μέιρ.