Ένας άντρας, 69 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, κατέληξε από τη νόσο Covid-19 στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ανακοίνωσε ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 19, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 είναι 14, δέκα άντρες και τέσσερις γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 17 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά 4 ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και 3 στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Εκτός αναπνευστήρα  στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού νοσηλεύεται ένας ασθενής και 4 στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 9 από σύνολο 2.698 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:

· Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1.447 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια και εντοπίστηκαν 4 περιστατικά,

· Από σύνολο 1.200 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 3 περιστατικά ήταν θετικά,

· Από σύνολο 659 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 2 περιστατικά

· Από σύνολο 65 διαγνώσεων στην Πύλα δεν εντοπίστηκε κάποιο περιστατικό.

Από το πρόγραμμα των 20.000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, 13.553 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 804 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).