Την ώρα που αρκετές χώρες άρχισαν να προχωρούν στη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού, που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοιού, νέες εστίες μόλυνσης αρχίζουν να καταγράφονται διεθνώς, με αρκετές χώρες να αναγκάζονται να αναστείλουν τα σχέδια χαλάρωσης που κατάρτισαν.

Στη Γερμανία, ο απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκε κατά 22 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο φθάνοντας τους 7.417 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 357, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον πέντε περιοχές της Γερμανίας έχουν ήδη υπερβεί το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, που έχει τεθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κατά τη διαδικασία άρσης των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο Σόνεμπεργκ της νότιας Θουριγγίας καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες περισσότερα από 150 νέα κρούσματα, με επίκεντρο το νοσοκομείο της περιοχής, όπου έχουν μολυνθεί και μέλη του προσωπικού.

Τουλάχιστον 205 είναι τα νέα κρούσματα και στο Κόεσφελντ, με την έξαρση του κορονοϊού να ξεκινά από εργοστάσιο επεξεργασία κρέατος στην περιοχή.

Λόγω της εξέλιξης, στην περιοχή του Κόεσφελντ, καθώς και σε άλλα σημεία του κρατιδίου, έχει ήδη αναβληθεί η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Μικρή υπέρβαση του ορίου των νέων κρουσμάτων διαπιστώθηκε ακόμη στην πόλη Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας, όπου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα περίπου 50 νέα περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους.

Στην Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα ενημερώθηκε για 17 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα επτά “εισαγόμενα”, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από την 28η Απριλίου.

Τα επτά “εισαγόμενα” κρούσματα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί, ήταν αυξημένα κατά πέντε σε σύγκριση με την προηγουμένη.

Από τα δέκα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα πέντε αναφέρθηκαν στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοιος στα τέλη του 2019. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται στη μητρόπολη από τις 11 Μαρτίου.

Στη Νότια Κορέα καταγράφηκε σήμερα ο μεγαλύτερος αριθμός νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό τον τελευταίο μήνα, μετά την εμφάνιση νέας εστίας σε προάστιο της Σεούλ με έντονη νυχτερινή ζωή.

Η ζωή άρχισε να επανέρχεται σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς την περασμένη εβδομάδα, αλλά το Σαββατοκύριακο στη Σεούλ, στη γειτονική επαρχία Κιόνγκι και στην κοντινή πόλη Ιντσόν δόθηκαν εντολές να κλείσουν τα κλαμπ και τα μπαρ, καθώς οι αρχές φοβούνται δεύτερο κύμα μολύνσεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, naftemporiki, Cnn Greece