Την ερχόμενη Πέμπτη στις 4 το απόγευμα θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για να εξετάσει τα κυβερνητικά νομοσχέδια για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, η οποία συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης, τα νομοσχέδια παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών, Άγγελο Βότση, στην συνεδρία της ερχόμενης Πέμπτης θα συζητηθούν ξανά όλα θέματα. 

Τι προβλέπουν τα νομοσχέδια

Το τροποποιημένο σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων προβλέπει αφενός τη δυνατότητα δανειοδότησης από τις τράπεζες μέσω κρατικών εγγυήσεων €1,5 δις και αφετέρου την την απευθείας στήριξη με κρατικό χρήμα πολύ μικρών επιχειρήσεων που εργοδοτούν μέχρι δέκα άτομα καθώς αυτοτελώς εργαζομένων.

Άλλα δύο νομοσχέδια προβλέπουν την παροχή φορολογικών ελαφρύνσεων για όσους ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε μειώσεις ενοικίων.

Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών εκκρεμεί και το νομοσχέδιο παροχής πιστωτικών διευκολύνσεων, τα λεγόμενα κουπόνια δηλαδή, με κρατικές εγγυήσεις σε πελάτες ξενοδοχείων για προπληρωμένες κρατήσεις ταξιδιών τα οποία ακυρώθηκαν εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.