Συνολικά 39 οχήματα – 13 μοτοσικλέτες και 26 αυτοκίνητα – κατακρατήθηκαν για σκοπούς εξετάσεων, κατά τη διάρκεια νέας επιχείρησης τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποίησαν χθες μέλη της Ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Λεμεσού.

Κατά την επιχείρηση ελέγχων συνελήφθη ένα πρόσωπο, που φέρεται να επιτέθηκε εναντίον των μελών της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση ελέγχων διεξήχθη στο πλαίσιο των καθημερινών δράσεων της Αστυνομίας για αντιμετώπιση των παραβάσεων τροχαίας, τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν συνολικά 123 παραβάσεις τροχαίας.

Κινδύνευσε και 20μηνο παιδάκι 

Η καταδίωξη 20χρονου ο οποίος έριχνε πέτρες εναντίον αστυνομικών, κατέληξε στον τραυματισμό 20μηνου κοριτσιού στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στα Πολεμίδια όταν μέλη της ομάδας Ζ προσπάθησαν να ανακόψουν για έλεγχο τρεις μοτοσυκλέτες οι οποίες οδηγούνταν από νεαρά άτομα και δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής. Σε κάποια στιγμή οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν σε πάρκο στα Πολεμίδια, με σκοπό να αποτρέψουν την ομάδα να προβεί σε έλεγχο στις μοτοσικλέτες. Από την επίθεση τραυματίστηκε από πέτρα ένα μέλος στο πόδι.

Οι αστυνομικοί  καταδίωξαν τον 20χρονο ο οποίος, στην προσπάθεια του να διαφύγει, μπήκε σε βεράντα οικίας και χτύπησε πάνω σε κοριτσάκι 20 μηνών, με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί στο έδαφος. Χωρίς, ευτυχώς, δυσάρεστες συνέπειες.  Στη συνέχεια ο 20χρονος συνελήφθη λίγα μέτρα πιο κάτω σε χώρο στάθμευσης οικίας. Σε έρευνα που του έγινε βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στην κατοχή του.