Σε ενίσχυση των προσπαθειών της για πρόληψη με έμφαση στα τροχαία αδικήματα αλλά και το έγκλημα σε περιοχές όπου παρατηρούνται προβλήματα έχει προχωρήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, όπως ανέφερε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές σε συγκεκριμένες περιοχές από ανήλικους, επισημαίνοντας πως σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν μεγάλη ευθύνη οι γονιοί και έχουν αναληφθεί δράσεις γι’ αυτές.

Πρόσθεσε πως την αστυνομία Λεμεσού απασχολούν ιδιαίτερα οι εμπρησμοί και οι καταστροφές περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, υποθέσεις για τις οποίες έχουν γίνει κάποιες συλλήψεις.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής υπέδειξε ότι από τον 12ο του 2023 έχουν γίνει 9 χιλιάδες καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις κι έχουν κατασχεθεί 900 αυτοκίνητα ακινητοποιημένα που κυκλοφορούν ή παραποιημένα, καθώς και 240 μοτοσικλέτες.

“Δεν μπορεί στο κέντρο της πόλης να υπάρχουν σταθμεύσεις στις δίπλες κίτρινες γραμμές”, τόνισε ο Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας πως από τις αρχές του χρόνου έγιναν 740 καταγγελίες για παράνομες σταθμεύσεις.

Για την καθημερινή οχληρία από τα πυροτεχνήματα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού είπε πως υπάρχουν πληροφορίες και η Αστυνομία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.