Αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Κύπρο αναμένεται να γίνει αύριο, στην καθορισμένη σύσκεψη που έχει η Συμβουλευτική Επιδημιολογική Ομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε από τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας να ετοιμάσουν, παράλληλα με τα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα μέτρα που έχουν ενεργοποιηθεί, κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται ανάλογα με την έξαρση κάθε περιόδου και μια δέσμη άλλων που θα έχουν ισχύ -πιθανόν- μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2021. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα προτεινόμενα μέτρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η απαγόρευση των cocktail parties σε γάμους και βαπτίσεις, ενώ ο μέγιστος αριθμός καθήμενων καλεσμένων θα είναι στα 150 με 200 άτομα.

Οι συναθροίσεις σε οικίες και δημόσιους χώρους να μην ξεπερνούν τα δέκα άτομα ενώ, εάν βελτιωθούν κατά πολύ τα επιδημιολογικά δεδομένα, το μέτρο θα αναθεωρείται.

Αθλητικές διοργανώσεις με πολύ μικρό αριθμό φιλάθλων, μόνο εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα.

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση διεξαγωγής φεστιβάλ ή συναυλιών σε γήπεδα, πάρκα, προαύλια εκκλησιών και δρόμους.

Αποφάσεις για την επέκταση ή όχι αυτών των μέτρων, αναμένεται να ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο μεταξύ, στους 24 ανέρχονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 24 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, τέσσερα άτομα βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η γενική κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σταθερή.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 65 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι σε κινητοποίηση βρίσκονται αρκετές σχολικές μονάδες μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το Λανίτειο Λύκειο ανακοίνωσε χθες συνολικά 7 κρούσματα στη σχολική μονάδα και σήμερα ξεκίνησε η διενέργεια τεστ κορωνοϊού στο σχολείο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του σχολείου στο Facebook, 165 μαθητές του έχουν δηλωθεί, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ως στενές επαφές με τα κρούσματα και έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες από την ημερομηνία επαφής τους με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.