Στα αρχικά της στάδια της βρίσκεται η έρευνα του ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με καταγγελία για πιθανή ιατρική αμέλεια, στην οποία προχώρησαν συγγενικά πρόσωπα 36χρονου, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης σε ιδιωτική κλινική της πόλης.

Όπως ανέφερε στο σταθμό μας ο επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας να ορίσει Ιατρικό Λειτουργό προκειμένου να συνδράμει τις αστυνομικές έρευνες, ενώ ξεκίνησε και η λήψη καταθέσεων από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι απαιτείται κάποιος χρόνος για να ολοκληρωθούν αυτού του είδους οι έρευνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 36χρονος υπεβλήθη σε εγχείρηση σμίκρυνσης στομάχου στις 15 Οκτωβρίου και μετά από δύο ημέρες παρουσίασε επιπλοκές, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε νέα επέμβαση. Απεβίωσε, όμως, τα ξημερώματα της Τετάρτης και η οικογένειά του δεν αποδέχεται τα αίτια θανάτου όπως αυτά αναφέρονται στο πιστοποιητικό που εκδόθηκε από τους γιατρούς.

Την Παρασκευή διενεργήθηκε νεκροτομή επί της σορού του από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, παρουσία του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη εκ μέρους της οικογένειας. Από τη σορό του 36χρονου λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με σκοπό να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Μάριος Ματσάκης ανέφερε πως, «εκ πρώτης όψεως, “ο θάνατός του οφείλεται σε σηψαιμία λόγω περιτονίτιδας, λόγω διαρροής στομαχικού περιεχομένου μετά από εγχείρηση σμίκρυνσης στομάχου”. Ωστόσο, πρόσθεσε, αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα.