Σε διάστημα είκοσι λεπτών θα μπορούν οι πολίτες χρησιμοποιώντας το λεωφορείο από το ΓΣΠ, σε ώρες αιχμής, να περάσουν από την είσοδο της Λευκωσίας και να καταλήξουν στο κέντρο της πόλης.

Ακροατές που επικοινώνησαν με τον Σταθμό μας εξέφρασαν παράπονα, για την νέα λεωφορειολωρίδα που λειτούργησε στην είσοδο της Λευκωσίας, υποστηρίζοντας ότι αυξήθηκε η τροχαία κίνηση, αντί να μειωθεί και διερωτήθηκαν τι θα γίνει όταν θα ανοίξουν τα σχολεία.

Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου η τροχαία κίνηση, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να πειστούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο τα λεωφορεία.

Το πως θα λειτουργήσει η νέα λεωφορειολωρίδα εξήγησε με δηλώσεις του στον Σταθμό μας ο ανώτερος λειτουργός Τμήματος Οδικών Μεταφορών Αντρέας Νικηφόρου.

Η νέα λεωφορειολορίδα, όπως είπε, αρχίζει από τον κυκλικό κόμβο της Βιομηχανικής περιοχής Στροβόλου φθάνει στα φώτα «Καλησπέρα», διασχίζει τις λεωφόρους Λεμεσού και Μακαρίου και καταλήγει δια μέσου του Υπουργείου Οικονομικών στην Πλατεία Σολωμού.

Ο κ. Νικηφόρου επισήμανε ότι στα φώτα «Καλησπέρα» έγινε σήμανση με ελεγχόμενο τετράγωνο στο οποίο θα πρέπει να σταματούν οι οδηγοί, προκειμένου να περάσουν τα λεωφορεία. Την ερχόμενη Πέμπτη (7 Σεπτεμβρίου) θα τεθεί σε λειτουργία Σταθμός «Park and Ride» στο ΓΣΠ, όπου οι οδηγοί θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματα τους, για να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία.