Η τροποποίηση της νομοθεσίας για διενέργεια αλκοτέστ και νάρκοτεστ για είσοδο σε αθλητικούς χώρους, αλλά και η αύξηση της ποινής αποκλεισμού από τους αθλητικούς χώρους μέχρι και τα 10 έτη, είναι μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε το απόγευμα, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου για αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη συγκρότηση μόνιμης αντιοχλαγωγικής ομάδας στην ΜΜΑΔ, ενώ είπε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη την προσεχή Παρασκευή με τις Ομοσπονδίες.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τη βία στους αθλητικούς χώρους, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έχουν δοθεί οδηγίες από το πρωί στον Αρχηγό Αστυνομίας για να προχωρήσει τάχιστα στη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα των ενεργειών ή και τυχόν λάθη ή και παραλείψεις όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση αστυνόμευσης του καλαθοσφαιρικού αγώνα της περασμένης Κυριακής και να κατανεμηθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν ή και να ληφθούν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η μην επανάληψη ιδίων λαθών και παραλείψεων στο μέλλον.

«Η έρευνα θα επεκταθεί και θα περιλάβει κάθε μέλος της Αστυνομίας ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης. Κάθε μέλος της Αστυνομίας που συμμετείχε στην όλη επιχείρηση από το αρχικό στάδιο σχεδιασμού μέχρι και την εκτέλεση της και θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύμφωνα και με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας τάχιστα εντός 1 εβδομάδας», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν συμπεριλαμβάνεται η εντατικοποίηση σωματικού ελέγχου των φιλάθλων για τον εντοπισμό και κατάσχεση παράνομων και επικίνδυνων αντικειμένων από την Αστυνομία, η εντατικοποίηση των ελέγχων και της επιτήρησης των μετακινήσεων των οργανωμένων οπαδών από την Αστυνομία και η εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλα τα στάδια. Επίσης θα επαναξιολογηθεί η οικονομικής ή άλλη αρωγή της πολιτείας προς τα αθλητικά σωματεία.

«Στόχος αυτού του μέτρου είναι η αποτελεσματικότερη εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που θα καθοριστούν σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ