Παρουσιάστηκε  σήμερα από το ΣΑΛΑ το μεγάλο  αντιπλημμυρικό έργο που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των περιοχών του Μεσαιωνικού κάστρου και της Οδού Ανεξαρτησίας στο κέντρο της πόλης.

Το έργο παρουσίασαν ο Πρόεδρος ΣΑΛΑ, Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαίδης και Γενικός Διευθυντής του οργανισμού, Γιάννης Τσουλόφτας, οι οποίοι τόνισαν πως το 2021 μπορεί να χαρακτηριστεί ως το έτος των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων για την Λεμεσό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που θα καλύψει με αγωγούς, έκταση τεσσάρων χιλιομέτρων, για διοχέτευση της μεγάλων ποσοτήτων νερού στην κοίτη του ποταμού Γαρίλλη, ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα θα εγκατασταθούν τρεις αγωγοί οι οποίοι θα περάσουν παράλληλα από την λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου, την Αγίας Φυλάξεως καθώς και την οδό Γλάδστωνος.

Για την μείωση της οχληρίας και ταλαιπωρίας στις κύριες εμπορικές οδούς που θα εκτελεστεί το έργο, οι εργολάβοι που θα το εκτελέσουν θα εργάζονται σε στενά χρονικά περιθώρια, καθώς στα συμβόλαια αναγράφεται πως θα εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ και κατά τα σαββατοκύριακα.

Οι εργασίες προγραμματίζεται να διαρκέσουν 20 μήνες και με την ολοκλήρωση τους εκτιμάται πως θα εκλείψει το πρόβλημα πλημμυρών που ταλανίζει το κέντρο της πόλης εδώ και αιώνες.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.