Ένοχο πέραν πάσης αμφιβολίας έκρινε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου τον Ηλία Χάπρα, ηλικίας 24 ετών, για το θάνατο της αδελφής του Μαρίας Χάρπα 21 ετών, με σφαίρα από στρατιωτικό τυφέκιο G3 που είχε στα χέρια του, ενώ βρίσκονταν στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας, στις 5 Μαϊου 2020.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε «ένοχο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» τον κατηγορούμενο σε δύο κατηγορίες που αφορούν ηθελημένη ανθρωποκτονία της αδελφής του και κλοπή οκτώ σφαιρών, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς και όρισε την Πέμπτη 8 Ιουλίου ως ημερομηνία για αγόρευση του δικηγόρου του για μετριασμό ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε κατηγορηθεί πως προκάλεσε το θάνατο της αδελφής του, η οποία πλήγηκε από στρατιωτικό τυφέκιο το οποίο είχε στην κατοχή του ενώ οι δύο βρίσκονταν στο πατρικό τους στο χωριό Κλαυδιά, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς καθώς και ότι εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο του θύματος καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης με μαχαίρι.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της κλοπής σφαιρών της Εθνικής Φρουράς, ωστόσο παραδέχθηκε την κατηγορία για δολιοφθορά στο αυτοκίνητο της αδελφής του, κάτι για το οποίο επικαλέστηκε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ομολογώντας ότι έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου της 21χρονης.

Σήμερα το Κακουργιοδικείο στην αποτελούμενη από 180 σελίδες απόφαση του, κατέρριψε όλη την υπερασπιστική γραμμή που πρόβαλε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της δίκης, εντοπίζοντας σωρεία ψεμάτων που είπε τόσο στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, όσο και στην ένορκη κατάθεσή του ενώπιον του Σώματος.

Ακόμα οι δικαστές είχαν παρατηρήσει μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος κτυπούσε δυνατά και επίμονα το κοντάκι του τυφεκίου στο πάτωμα δήθεν για να ξεμαγκώσει, ενώ με αυτό τον τρόπο εκείνο που ήθελε να πετύχει ήταν η όπλιση και η σφήνωση του κλείστρου για να μπορεί να πυροβολήσει.

Επίσης ενώ μπορούσε να πυροβολήσει σε οποιοδήποτε άλλο χώρο όπου δεν υπήρχε κανείς, επέλεξε να στρέψει το τυφέκιο του και να σημαδέψει προς το μέρος της αδελφής του. Το Κακουργιοδικείο παρατήρησε ακόμα πως ο κατηγορούμενος πυροβόλησε μόλις έφυγε η μητέρα του από το σαλόνι και πήγε στην κουζίνα, ότι πυροβόλησε το θύμα από απόσταση 2μιση περίπου μέτρων από αυτόν, με τυφέκιο μήκους 102 εκατοστών, δηλαδή το στόμιο της κάννης του τυφεκίου ήταν σε απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου από το θύμα προς το οποίο είχε ορατότητα, έβλεπε και γνώριζε ότι καθόταν στο συγκεκριμένο σημείο του καναπέ.

Ακόμα το Δικαστήριο καταλόγισε πρόθεση στον 24χρονο πρόθεση να σκοτώσει την αδελφή και σημείωσε πως ένα περίπου μήνα πριν το τραγικό συμβάν, η 21χρονη είχε καταγγείλει τον κατηγορούμενο στην Αστυνομία ότι της είχε ξεφουσκώσει τα λάστιχα ενώ λίγες ώρες πριν το συμβάν της είχε κόψει τα φρένα.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της 5ης Μαϊου 2020 στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας, στο οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια.

Ο 24χρονος κρατούσε και καθάριζε το στρατιωτικό του τυφέκιο όταν αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να πλήξει την αδελφή του στο κεφάλι αφήνοντάς την επιτόπου νεκρή, ενώ την ίδια ώρα στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα τους.