Το Κρατικό Θέατρο Μπολσόι της Ρωσίας και η Google ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν να προβάλλουν μια σειρά παραστάσεων όπερας και μπαλέτου του φημισμένου θεάτρου, μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει στο YouTube.

Από τις 15 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τις παραστάσεις μπαλέτου «Σπάρτακος», «Δον Κιχώτης», «Ήρωας των καιρών μας», «Φωτεινό ρυάκι», «Κουρσάρος» και τις όπερες «Καταρίνα Ισμαΐλοβα» και «Σατκό», καθώς και τη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην 175η επέτειο από τη γέννηση του Ρώσου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ.

«Το καθεστώς αυτοαπομόνωσης που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού θα παραταθεί στη χώρα μας έως τις 30 Απριλίου και το θέατρο Μπολσόι αποφάσισε να παρατείνει τη μετάδοση των παραστάσεων που έχει κινηματογραφήσει και διατηρεί στο “χρυσό αρχείο”, μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει στο YouTube», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Θεάτρου Μπολσόι Καταρίνα Νόβικοβα.

Ανέφερε ότι κατά την πρώτη περίοδο των online προβολών μέσω του καναλιού YouTube από τις 27 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου, οι πρώτες έξι μεταδόσεις παραστάσεων συγκέντρωσαν 6,5 εκατομμύρια θεάσεις από 134 χώρες. Μόνο η “Ωραία κοιμωμένη”, είπε η Νόβικοβα, συγκέντρωσε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο 1,5 εκατομμύριο θεάσεις.

ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS