Με ανακοίνωσή του, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου πληροφορεί τους κατοίκους της κοινότητας ότι, σε συνεννόηση με την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού ναού Αποστόλου Βαρνάβα της περιοχής, αποφάσισε τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο να καλέσει όσους πιστούς το επιθυμούν, να κοινωνήσουν.

Καλεί, δε, τους ενδιαφερόμενους να περιμένουν τη σειρά τους στο προαύλιο της εκκλησίας και τους υπενθυμίζει ότι μαζί τους πρέπει να έχουν την ταυτότητά τους και να έχουν μεριμνήσει προηγουμένως να συμπληρώσουν το σχετικό Έντυπο Β για τη μετακίνησή τους, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από το Διάταγμα παραχώρηση άδειας για τέτοιου είδους μετακίνηση. 

Εξάλλου, το κοινοτικό Συμβούλιο πληροφορεί τους κατοίκους Ζυγίου ότι μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, η Πρόεδρος και τα μέλη θα περάσουν από όλα τα σπίτια της κοινότητας για να παραδώσουν το Άγιο Φως. Στην αρχή της ανακοίνωσης, η τοπική αρχή πληροφορεί τους κατοίκους ότι φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται, οι εκκλησιασμοί γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ υπογραμμίζει ότι το έθιμο της Λαμπρατζιάς έχει απαγορευτεί αυστηρά λόγω της κατάστασης.

Αυτούσια η ανακοίνωση: