Μπάχαλο στην διαδικασία πρόσληψής τους καταγγέλλουν στον Σταθμό μας εκπαιδευτικοί των Ολοήμερων σχολείων. Κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους επειδή χάθηκαν φάκελοι στο Υπ. Παιδείας.

Σφοδρά παράπονα εκφράζουν εκπαιδευτικοί των Ολοήμερων και επιμορφωτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία προσκόμισης των απαραίτητων εγγράφων για εργοδότηση τους με συμβόλαια.

Ακροάτρια κατήγγειλε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σταθμού μας ότι, κατά τη διαδικασία προσκόμισης του πτυχίου της στο Υπουργείο Παιδείας όπως ορίζουν οι διαδικασίες, επικρατούσε ένα μπάχαλο.

Αποτέλεσμα, όπως είπε η εκπαιδευτικός, είναι να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών των ολοήμερων της ΠΑΣΥΔΥ, κ. Πάμπος Αναστασίου, δήλωσε στο Κανάλι 6 ότι η συντεχνία δέχθηκε αρκετά παρόμοια παράπονα που σχετίζονται με τη διαδικασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, είναι εκπαιδευτικός που εργοδοτείτο με αγορά υπηρεσιών τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά φέτος δεν έγινε δεκτή.

Υπήρξε περίπτωση εκπαιδευτικού που από λάθος ο φάκελος μπήκε σε δοχείο άλλου προγράμματος και απορρίφθηκε η αίτηση, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σάββας Τούλουπος, εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ΠΕΟ.

Όπως πληροφορείται ο Σταθμός μας από πηγές στο Υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία των ενστάσεων έχει ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα των επιτυχόντων έχουν ανακοινωθεί, ενώ τα Ολοήμερα προγράμματα, τα ΚΙΕ και τα μουσικά σχολεία ανοίγουν στις 4 Οκτωβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί που αποκλείστηκαν χωρίς να ευθύνονται, μπορούν να προσφύγουν στην αναθεωρητική αρχή προσφορών, η διαδικασία ωστόσο κοστίζει 4 χιλιάδες ευρώ. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή προσφυγής στα δικαστήρια.

Όπως πληροφορούμαστε, οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ έχουν θέσει στη διάθεση των εκπαιδευτικών τους νομικούς τους συμβούλους.