Υπό διήμερη κράτηση τέθηκε το πρωί από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού η 36χρονη γυναικολόγος, η οποία συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση εξαπάτησης 73χρονης ότι την χειρούργησε, χωρίς να το πράξει.

Εναντίον της διερευνάται υπόθεση που αφορά αδίκημα κατά παράβαση του Περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις καθώς επίσης για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η γιατρός προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς για την υπόθεση, οι οποίοι διερευνώνται.

Το δικαστήριο ζήτησε από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να διενεργήσει έρευνα στα ηλεκτρονικά αρχεία της 36χρονης και να καταθέσει το αποτέλεσμα στην Αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες παρανομίες ή ατασθαλίες στις απαιτήσεις που υπέβαλε η ύποπτη γιατρός στο ΓεΣΥ, για χρηματικές αποζημιώσεις αναφορικά με χειρουργικές επεμβάσεις, εξετάσεις και θεραπείες ασθενών.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της 36χρονης ανέφερε ότι η πελάτης του και ο ίδιος βρέθηκαν εκεί για να βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας και τόνισε ότι η γιατρός δεν έχει σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία η 73χρονη, είχε επισκεφθεί την 36χρονη στο ιατρείο όπου διατηρεί στη Λεμεσό, όπου η τελευταία την ενημέρωσε ότι έχριζε χειρουργικής επέμβασης.

Αφού έγινε η χειρουργική επέμβαση σε ιατρικό κέντρο, λίγους μήνες αργότερα η 73χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο για θέμα υγείας. Σύμφωνα με την καταγγελία, της είχε ανακοινωθεί από τους ιατρούς ότι έχριζε της ίδιας συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης όπου έτυχε προηγουμένως από την 36χρονη.

Εκεί, αφού η 73χρονη εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τύχει της χειρουργικής επέμβασης που της είχε αναφερθεί από την 36χρονη. 

Η γιατρός φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να άλλαξε μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΓεΣΥ την αρχική αίτηση που είχε υποβάλει για τη χειρουργική επέμβαση της 73χρονης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παραλήφθηκε ο ιατρικός της φάκελος όπου φαίνεται ότι η 36χρονη συμπλήρωσε βάσει νομοθεσίας εξιτήριο έγγραφο της παραπονούμενης, καθώς επίσης και της χειρουργικής επέμβασης της οποίας υποτίθεται ότι έτυχε η 73χρονη.

Από το γραφείο της 36χρονης παραλήφθηκαν τεκμήρια για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Στο μεταξύ, η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ, Μαρία Κυθρεώτου, μιλώντας στην τηλεόραση του Αντένα ανέφερε ότι και ο ΟΑΥ κάνει τη δική του έρευνα σε σχέση με την υπόθεση και έχει ήδη δώσει τις προηγούμενες μέρες διάφορα στοιχεία που τους ζητήθηκαν από την αστυνομία.
Η κυρία Κυθρεώτου ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα ελεγχθούν τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο σύστημα του ΓΕΣΥ.

Όπως εξήγησε, περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία και ανάλογα θα αποφασιστεί αν θα ανασταλεί η σύμβαση με την εν λόγω γιατρό.