Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ξεκαθάρισε τη θέση του σε σχέση με τον ζωολογικό κήπο Λεμεσού, διευκρινίζοντας ότι είναι ενάντια στην οποιαδήποτε διαβούλευση για το θέμα, αφού για αυτούς το κλείσιμο του κήπου αποτελεί μονόδρομο.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στον σταθμό μας, ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σε σχέση με το θέμα στον Δήμο Λεμεσού, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού, εκπροσώπων από πολιτικά κόμματα, φιλοζωικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Θέση του κόμματος, ανέφερε ο κ. Κυριάκου είναι να κλείσει ο ζωολογικός κήπος και να μετατραπεί σε χώρος πρασίνου, σημειώνοντας ότι αυτό είναι εξάλλου που ζητά και ο Λεμεσιανός.

Δεν μπορούμε να θυματοποιούμε τα ζώα και να τα έχουμε πίσω από τα κάγκελα, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Κυριάκου, σημειώνοντας ότι το Κόμμα είναι έτοιμο να βοηθήσει στη μεταφορά των ζώων εκεί και όπου χρειάζεται, είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό.

Τέλος σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμος Λεμεσού ανέφερε ότι εμμένει στη θέση του για δημόσια διαβούλευση, και ανέθεσε σε μια μη κυβερνητική οργάνωση την προετοιμασία της.