Την πραγματοποίηση της Γιορτής του Κρασιού αλλά με μικρότερη διάρκεια και χωρίς περίπτερα, αποφάσισε, το βράδυ της Πέμπτης, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού.
 
Τα 60χρονα της γιορτής θα βρουν για πρώτη φορά το δημόσιο κήπο χωρίς τα καθιερωμένα περίπτερα των τεσσάρων μεγάλων οινοβιομηχανιών της πόλης ή άλλων οινοποιείων, στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
 
Με μόλις τέσσερις ψήφους εναντίον, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η Γιορτή του Κρασιού θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, αντί από τις 8 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.
 
Θα γίνουν, συνέχισε, ειδικές ρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, όπως η λειτουργία μικρότερου αριθμού εστιατορίων, ενώ αύριο θα υπάρξει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να διευκρινιστούν συγκεκριμένα ζητήματα.
 
Στη φετινή Γιορτή του Κρασιού αναμένεται να γίνουν οι καθιερωμένες  εκθέσεις γελοιογραφίας και φωτογραφίας με θέμα το κρασί και οι παραστάσεις στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ενώ θα λειτουργήσει ένα μόνο περίπτερο για την πώληση κρασιού.
 
Επιπρόσθετα, γίνονται σκέψεις για πραγματοποίηση δυο εκδηλώσεων στις 10 και 17 Οκτωβρίου, σε ένα κρασοχώρι και ένα κουμανταροχώρι αντίστοιχα.
 
Στη βάση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου καθώς και των διευκρινήσεων που θα ζητηθούν την Παρασκευή από το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Λεμεσού αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ