Μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού από την Κίνα στην Κύπρο εξετάζει το υπουργείο Υγείας και η συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή.
Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανέφερε πως αναμένεται η επιβολή υποχρεωτικής μοριακής εξέτασης για όσους έρχονται από την Κίνα στην Κύπρο.
Ο κύριος Χατζηπαντέλα, σημείωσε επίσης ότι υπήρξε εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους επιβάτες σε όλες τις πτήσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Υπάρχει επίσης εισήγηση για έλεγχο λυμάτων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Αναφορικά με την κατάσταση στην Κίνα ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως εξετάζεται κατά πόσον οι μεταλλάξεις είναι καινούριες ή αν τα αυτά τα στελέχη του ιού βρίσκονται ήδη στην Κύπρο.

«Αντίμετρα» θα λάβει το Πεκίνο ως απάντηση στις χώρες που θα εφαρμόσουν περιορισμούς

Το Πεκίνο καταδίκασε τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει κάποιες χώρες στους προερχόμενους από την Κίνα ταξιδιώτες λόγω του Covid-19, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να λάβει «αντίμετρα» ως απάντηση.
Ανάμεσα στις χώρες που πλέον ζητούν από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα να εμφανίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού πριν από την άφιξή τους στο έδαφός τους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ιαπωνία.
Οι χώρες ανέφεραν την έλλειψη διαφάνειας της Κίνας σχετικά με τα δεδομένα των μολύνσεων και τον κίνδυνο εμφάνισης νέων παραλλαγών ως λόγους για τον περιορισμό των ταξιδιωτών.