« Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για μεθοδεύσεις ώστε το Τεχνολογικό Πάρκο να στεγαστεί στη Λευκωσία με τα όσα λέχθηκαν χθες στη Βουλή για ακύρωση των σχεδιασμών για δημιουργία του στο Πεντάκωμο και επιστροφή της γης που έχει απαλλοτριωθεί», δήλωσε στο Κανάλι 6 ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Οι βουλευτές της Λεμεσού ανεξαρτήτως κόμματος εμμένουν στη θέση ότι το έργο που εκκρεμεί επί 19 χρόνια πρέπει να γίνει στον χώρο που έχει επιλεγεί και όχι να επικρατήσουν τα όποια συμφέροντα και σκοπιμότητες που επιδιώκουν τη μετακίνησή του, διεμήνυσε ο Κώστας Κώστα.

Ανέφερε, τέλος, πως σύντομα θα κληθούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και φορείς για να λογοδοτήσουν.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου αναφέρθηκε πως το υπουργείο Ενέργειας μελετά μέχρι και το ενδεχόμενο να επιστρέψει τα τεμάχια γης που απαλλοτριώθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Εκπρόσωπος του Κτηματολογίου ανέφερε πως έγιναν τρεις απαλλοτριώσεις, για δύο από τις οποίες καταβλήθηκαν αποζημιώσεις τριών εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμεί η καταβολή αποζημιώσεων ύψους επίσης τριών εκατ. ευρώ για την τελευταία απαλλοτρίωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου Κωνσταντίνος Καραγιώργης ανέφερε ότι ο χώρος στο Πεντάκωμο δεν ήταν ελκυστικός για την εγκατάσταση εταιρειών. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να ληφθεί απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής των τεμαχίων γης που απαλλοτριώθηκαν στο Πεντάκωμο στους ιδιοκτήτες τους.