Το τι μέλει γενέσθαι την επόμενη μέρα των απεργιών στο Λιμάνι Λεμεσού, θα εξετάσουν γύρω από ένα τραπέζι, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί, ορίστηκε συνάντηση στα γραφεία του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν η εταιρεία DP World, εκπρόσωποι των συντεχνιών των εργαζομένων ΣΕΚ και ΠΕΟ και οι αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου.

Στόχος είναι να εισακουστούν οι θέσεις της κάθε πλευράς, με στόχο να βρεθεί κοινή συνισταμένη για την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του λιμανιού.

Στις διαφορές των δύο πλευρών προέκυψε προσωρινή ανακωχή λόγω της υπαναχώρησης της εταιρείας και της ανάκλησης των απολύσεων τεσσάρων εργαζομένων, η οποίες είχαν αποφασιστεί μετά από απεργίες που οδήγησαν στην συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

Όπως πληροφορείται το Κανάλι 6 προς το παρόν δεν υπήρξε αλλαγή της θέσης της εταιρείας για πλεονασμούς, για ανάθεση μέρους των εργασιών με αγορά υπηρεσιών.

Από την πλευρά τους οι συντεχνιακές πηγές υποστήριξαν μιλώντας στον Σταθμό μας ότι ήδη εργάζονται αρκετά άτομα με αγορά υπηρεσιών, κάτι που δεν δικαιολογεί την θέση της εταιρείας για πλεονασμούς. Σημειώνουν ακόμα ότι η όλη προσπάθεια έχει να κάνει με προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, που διεκδίκησαν συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

Το κατά πόσο θα προκύψει άσπρος καπνός θα διαφανεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώπιον του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρου Μιχαήλ και του κ. Αντη Αποστολου Αν. Διευθυντή Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπ. Εργασίας.