Στο Λίβανο με ιδιωτικό ακτοπλοϊκό σκάφος επιστρέφουν οι μετανάστες που έφτασαν χθες το απόγευμα με πλοιάριο ανοικτά της Λεμεσού. Μετά από ολονύχτια επιχείρηση των κρατικών υπηρεσιών και της Λιμενικής Aστυνομίας και σε συνεργασία με τη γειτονική χώρα, οι μετανάστες επιστρέφουν στη χώρα τους.

Το πλοιάριο με τους μετανάστες εμφανίστηκε ανοικτά της Λεμεσού χθες το απόγευμα και έθεσε σε συναγερμό τις Κυπριακές Αρχές. Σκάφη της Λιμενικής μετέβησαν προσέγγισαν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 33 άνθρωποι, 14 παιδιά, έξι γυναίκες και 13 άντρες. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 30 Λιβανέζους και τρεις Σύριους.

Μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε η επιστροφή των μεταναστών στο Λίβανο χώρα από όπου ξεκίνησε το πλοιάριο. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, η Κυπριακή Δημοκρατία ναύλωσε ιδιωτικό ακτοπλοϊκό σκάφος στο οποίο φορτώθηκαν τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης και στο οποίο επιβιβάστηκαν μέλη της ΜΜΑΔ, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, διερμηνέας, νοσηλευτές.

Μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η μεταφορά των μεταναστών από το ένα πλοίο στο άλλο και νωρίς το πρωί, το ιδιωτικό σκάφος αναχώρησε για το Λίβανο με τη συνοδεία ακάτου της Λιμενικής Aστυνομίας.

Το πλοιάριο των μεταναστών, λόγω του ότι μπάζει νερά και ενδεχομένως να βυθιστεί, παρέμεινε ανοικτά στης Λεμεσού όπου και παρακολουθείται από μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας.